domingo, 15 de noviembre de 2015
2. El valor energètic dels aliments
Quan els nutrients arriben a les cèl·lules experimenten una sèrie de reaccions químiques d'oxidació.
Com a resultat final s'obté energia, diòxid de carboni i aigua. L'energia alliberada es mesura en calories (cal) o quilocalories ( 1kcal = 1000 calories)
Una caloria és la quantitat de calor que cal subministrar a un gram d'aigua per a elevar la seua temperatura un grau centígrad.
També s'utilitza la unitat internacional d'energia, que es el joule, o el seu múltiple el quilojoule (kj).
Cada tipus de nutrient posseeix un valor energètic. Així, un gram de glúcids o de proteïnes produeix 4 kcal, mentre que un gram de lípids aporta 9 kcal. Les vitamines, les sals minerals, l'aigua i la fibra no aporten energia
.https://youtu.be/0Pucqx8YloU - enlace de un video sobre els valors energètics dels aliments
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario